2 طرز تهیه حلوای موز ساده و رولتی دو رنگ بوتیکی و مجلسی
به گزارش وبلاگ دوست، حلوای موز یکی از دسرها و است و به صورت شیرینی های بوتیکی کوچک و تک نفره درست می گردد. این حلوا را به روش های مختلف می توانید در خانه تهیه کنید. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه حلوای موز ساده و رولتی را همراه با فوت و فن های تهیه آن، به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه حلوای موز به روش ساده
زمان آماده سازی مواد و پخت حلوای موز ساده: 30 دقیقه
مواد لازم برای تهیه حلوای موز
آرد سفید: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
کره: 70 گرم
موز: 5 عدد
پودر هل: نوک قاشق چای خوری
پودر دارچین: نوک قاشق چای خوری
پودر قند: 100 گرم
پودر گل محمدی: به اندازه دلخواه (برای تزیین)
مراحل طرز تهیه حلوا موز ساده
حلوای موز یکی از حلواهای مجلسی است که گزینه مناسبی برای پذیرایی و عصرانه به شمار میرود. می توانید این حلوا را در قالب های سیلیکونی فرم دهید و نیازی به فر هم ندارد. برای بستن حلوا کافی است آن را برای مدتی در یخچال قرار دهید. برای تهیه حلوا موز، دستورالعمل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: آرد را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوای موز، آرد را 2 تا 3 بار الک کنید تا ناخالصی های آن گرفته گردد. الک کردن آرد باعث می گردد حلوا در نهایت بافت نرم و لطیفی داشته باشد. یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را در آن بریزید و تفت دهید. اجازه دهید طعم خامی آردها گرفته گردد و کمی تغییر رنگ بدهد.
برای تهیه انواع از جمله آرد گندم یا آرد سفید می توانید این کالا را با قیمت مناسب و از برندهای مختلف از فروشگاه های زنجیره ای به صورت تلفنی، اینترنتی و حضوری بخرید.
مرحله دوم: کره را اضافه کنید
در این مرحله، نصف کره را با چاقو جدا کنید. بهتر است کره را از قبل در دمای محیط بگذارید تا کمی نرم شده و بریدن آن راحت تر گردد. نصف کره را در تابه بیندازید و با آرد تفت دهید تا کره با دمای آرد آغاز به ذوب شدن کند. وقتی کره به خورد آرد رفت و حالت آن کمی خمیری شد، حرارت را قطع کنید تا کمی از دما بیفتد و سرد گردد.
انواع از جمله کره حیوانی یا کره گیاهی را می توانید به صورت حضوری، اینترنتی و تلفنی از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای با قیمت مناسب تهیه کنید.
مرحله سوم: موز را آماده کنید
موزها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را در مخلوط کن یا میکسر به صورت پوره درآورید یا از رنده برای پوره کردن موزها بهره ببرید. تا وقتی که رنگ موزها سیاه نشده است، نصف دیگر کره را در یک تابه جدا بریزید و موزهای پوره شده را به آن بیفزایید. پوره ها را با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا سرخ شده و رنگ آنها طلایی گردد.
مرحله چهارم: مواد را با هم مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه حلوای موز، مخلوط موز را به مخلوط آرد اضافه کنید و پودر قند را به آرامی و طی چند مرحله به حلوا بیفزایید. بعد از هر بار اضافه کردن پودر قند، مواد را هم بزنید. در آخر پودر هل و دارچین را هم اضافه کنید و مواد را کاملا زیر و رو کنید تا یک مخلوط منسجم داشته باشید. سپس حرارت را قطع کنید.
و را به صورت تلفنی، حضوری و اینترنتی می توانید از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
مرحله پنجم: حلوای موز را در قالب بریزید
در آخرین مرحله از طرز تهیه حلوای موز، حلوای آماده شده و کمی از دما افتاده را در قالب های سیلیکونی بریزید و با قاشق روی آنها را فشار دهید تا سفت شوند. سپس قالب را در یخچال قرار دهید و به مدت 1 تا 2 ساعت صبر کنید تا خودش را کاملا بگیرد. در آخر حلوا را بیرون بیاورید و آن را قالب به آرامی جدا نموده و تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای هویج مجلسی
طرز تهیه حلوا موز رولتی دو رنگ
زمان آماده سازی مواد و پخت حلوای موز رولتی: 1 ساعت
مواد لازم برای تهیه حلوای موز دو رنگ
آرد: 300 گرم
گلاب: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
پودر قند: 200 گرم
کره: 200 گرم
پودر کاکائو: 3 قاشق غذاخوری
موز: 2 عدد درشت
پودر زنجبیل: 1 قاشق مرباخوری
زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری
پودر نارگیل: به اندازه دلخواه
پودر گل محمدی خشک: به اندازه دلخواه
مراحل طرز تهیه حلوای موز رولتی
در این روش از طرز تهیه حلوای موز، بخشی از حلوا با کاکائو به رنگ قهوه ای و بخش دیگر به رنگ زرد تهیه می گردد. از آن جایی که این حلوا به صورت رولتی تهیه می گردد، برای مراسم های مذهبی و حتی مهمانی ها، مجلسی تر است. روش تهیه این حلوای خوشمزه را در ادامه بخوانید.
مرحله اول: آرد را آماده کنید
در اولین قدم برای طرز تهیه حلوای رولتی با موز، آرد را 2 تا 3 بار الک کنید و در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد و کمی تغییر رنگ بدهد. سپس کره را به آن اضافه کنید و آرد و کره را با هم تفت دهید تا کره با دمای تابه و آرد ذوب گردد و به خورد آردها برود. وقتی حلوا کرمی رنگ شد، تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم: بقیه مواد حلوا را اضافه کنید
در حالی که مواد حلوا هنوز داغ هستند، پودر قند، گلاب و پودر زنجبیل را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست گردد. حلوا را به دو قسمت تقسیم کنید. به یک قسمت پودر کاکائو اضافه کنید و به قسمت دیگر زعفران دم نموده بیفزایید.
هر دو قسمت را در دو تابه جدا بریزید و دوباره هر دو تابه را کمی روی حرارت تفت دهید تا خودشان را بگیرند و سفت شوند. سپس حرارت را قطع کنید و اجازه دهید کمی از دما بیفتند.
می توانید به آسان ترین روش و به صورت تلفنی، حضوری یا اینترنتی، ، ، و را از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
مرحله سوم: حلوا موز را فرم دهید
در این مرحله از طرز تهیه حلوای موز دو رنگ، کف دو سینی یا روی یک سطح را دو کیسه فریزری قرار دهید. روی یکی از کیسه ها را از حلوای زرد و روی کیسه دیگر را حلوای قهوه ای بریزید و با وردنه آنها را صاف کنید تا یکدست گردد. سپس دو موز را پوست بگیرید و آن ها روی هر کدام از مواد حلوا بگذارید. سپس حلوا را دور موز، رول کنید.
می توانید ک را از فروشگاه های زنجیره ای به صورت تلفنی، حضوری و اینترنتی بخرید.
مرحله چهارم: حلوای موز را سرو کنید
بعد از اینکه حلواها را رول کردید، به صورت رول شده در یخچال به مدت 2 تا 3 ساعت قرار دهید تا سفت شوند. سپس حلواها را بیرون بیاورید و با چاقوی تیز، آنها را برش دهید. رول های حلوا را در ظرف مناسب سرو قرار دهید و روی آنها را تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا بوتیکی پسته مجلسی
فوت و فن های طرز تهیه حلوای موز
*برای این که رنگ حلوای موز، زرد گردد، آرد را زیاد تفت ندهید. در حدی که خامی آن گرفته گردد کافی است. اگر می خواهید رنگ حلوا تیره تر گردد، می توانید آرد را بیشتر تفت بدهید تا حدی که رنگ آن به قهوه ای بزند.
*حرارت شعله اجاق گاز را در هنگام تفت دادن روی حالت بسیار ملایم قرار دهید. اگر آرد بسوزد، طعم حلوا به تلخی می زند.
*به جای کره می توانید از روغن جامد هم بهره ببرید. یا مخلوط کره و روغن جامد را به صورت نصف نصف به کار ببرید.
*اندازه شیرینی حلوا به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید اندازه پودر قند را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
*برای عطر و طعم بیشتر به حلوای موز، می توانید زعفران، گلاب، هل، دارچین، زنجبیل و دیگر چاشنی های معطر بهره ببرید.
*معمولا حلوا در قالب سیلیکونی، به قالب نمی چسبد ولی برای اطمینان از نچسبیدن حلوا به قالب، می توانید قبل از ریختن حلوا در قالب، کف قالب را با کمی روغن چرب کنید تا موقع بیرون آوردن، حلوا ترک نخورد یا از هم نپاشد.
*برای اینکه حلوا زودتر خودش را بگیرد و سفت گردد، می توانید به جای یخچال، آن را در فریزر بگذارید. بهتر است قبل از قرار دادن حلوا در فریزر روی آن را با یک سلفون بپوشانید.
سوالات متداول
چرا رنگ حلوای موز تیره می گردد؟
برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا، آرد را زیاد تفت ندهید. اگر می خواهید رنگ حلوا روشن گردد، در حدی که طعم خام آرد گرفته گردد، آن را تفت دهید و قبل از تغییر رنگ آرد، آن را از روی حرارت بردارید.
علت تلخ شدن طعم حلوای موز چیست؟
ممکن است موزی که در طرز تهیه حلوا استفاده نموده اید، تازه و شیرین نبوده است یا این که آرد را زیاد تفت داده اید و سوخته است.
منبع: افق کوروش