طرز تهیه کیک موکا
به گزارش وبلاگ دوست، خبرنگارانـ کیک ها از جمله دسر ها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر جهان هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام هواداران خاص خود را دارند. کیک موکا یکی از انواع کیک های شکلات و قهوه محسوب می گردد که محبوبیت زیادی دارد، به خصوص برای افرادی که عاشق طعم قهوه و شکلات هستند.
این کیک خوشمزه که به راحتی تهیه می گردد، برای پذیرایی در مهمانی ها مناسب است و یک عصرانه خوشمزه در کنار چای و قهوه محسوب می گردد. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک موکا همراه با آموزش سس مخصوص برای روی کیک؛ بعلاوه نکات مهم پخت کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کیک موکا
آرد سفید قنادی: دو و نیم پیمانه
تخم مرغ: 6 عدد
شکر: 1 پیمانه
شیر داغ: یک چهارم پیمانه
پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
قهوه فوری: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: نوک قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس مخصوص روی کیک
خامه قنادی: یک چهارم پیمانه
قهوه فوری: 1 قاشق غذاخوری
شکلات تخته ای آب شده: 1 قاشق مرباخوری
نکات مهم برای تهیه کیک در منزل
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. بعلاوه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد.
2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نگردد و این مسئله به این علت است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم نموده اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم تر یا بیش تر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می نمایند، دست شان هست. مثلاً می دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می نمایند، این دما روی درجه 185 حاصل می گردد. اگر زیاد با فر کار ننموده اید و دمای فرتان را نمی دانید، برترین کار تهیه دماسنج فر است. همان طور که گفتیم، دمای بیش تر فر ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. میزان گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه ها دقیق تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه ها را نمی دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.
اگر خواستید با پیمانه میزان گیری کنید، برای میزان گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می نمایند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت میزان ها دقیق نمی شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می گیرد. خیلی از افراد فکر می نمایند که وانیل و طعم دهنده ها بوی بد تخم مرغ را از بین می برد. درحالی که این فکر اشتباه است. آن چه بوی بد تخم مرغ را از بین می برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرد. همواره باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی ها می توانید تهیه کنید و در طرح ها و شکل های مختلف موجود است.
7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات تان هدر می رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی کند.
8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی بهره ببرید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت نموده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می تواند به این علت باشد که از آرد مرغوب استفاده ننموده اید.
طرز تهیه کیک موکا
1 ـ برای آغاز کار تخم مرغ ها را همراه با شکر و وانیل داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی حدودا 6 دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار گردد.
2 ـ داخل یک ظرف دیگر آرد را با بکینگ پودر مخلوط و سه بار الک کنید؛ سپس کم کم و طی سه مرحله به مایه بالا اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا داخل مایه مخلوط گردد.
3 ـ شیر را داغ کنید و پودر کاکائو و پودر قهوه فوری را داخل آن بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند؛ سپس دو قاشق غذاخوری از مایه آماده کیک را داخل شیر داغ بریزید و دوباره هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند و بعد این ترکیب را به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
4 ـ قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید و ته قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. دیواره های قالب را با کره سرد چرب کنید و کمی آرد بپاشید. مایه کیک را داخل قالب بریزید و قالب را چند بار روی کابینت بکوبید تا هوای اضافه آن خارج گردد؛ سپس آن را داخل فر 175 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 45 دقیقه بگذراید تا کیک بپزد. بعد از اینکه کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کیک کاملا خنک گردد؛ سپس آن را از قالب خارج کنید.
طرز تهیه سس مخصوص روی کیک
خامه قنادی را داخل یک کاسه بریزید و روی بخار آب جوش کتری یا سماور بگذراید تا شل گردد؛ سپس شکلات تخته ای آب شده و پودر قهوه فوری را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد ظرف را از روی بخار بردارید و در دمای محیط بگذارید تا خنک گردد. وقتی خامه کاملا خنک شد، با دور تند همزن برقی به مدت سی ثانیه بزنید تا کمی غلیظ گردد (احتیاجی به فرم گرفتن نیست)؛ سپس سس آماده را روی کیک خنک بریزید و نوش جان کنید.
منبع: فرارو