اشکنه خراسانی، غذای سنتی بدون گوشت
به گزارش وبلاگ دوست، یک نقطه مشترک بین همه اشکنه ها وجود دارد و آن سادگی و فوری بودن روش تهیه آن ها است. شما می توانید با نان خشک این غذا را نوش جان کنید.
اشکنه خراسانی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی خراسانی است که شما می توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. اشکنه یک غذای سنتی استان خراسان است که از این شهر به همه نقاط ایران راه یافته. می توان گفت حدود 20 مدل اشکنه در ایران طبخ می گردد که بسته به ذائقه و سلیقه افراد مواد اولیه آن فرق می نماید. این غذا جزء غذاهای بدون گوشت و مرغ به شمار می رود و خیلی سریع تهیه می گردد. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه اشکنه خراسانی
- پیاز 1 عدد
- شنبلیله یا مرزه 1 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 2 عدد
- سیب زمینی 2 عدد
- کشک ساییده شده به میزان لازم
- گردو خردشده 1/2 پیمانه
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و گل رنگ به میزان لازم
طرز تهیه اشکنه خراسانی
مرحله اول
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. سپس آن را داخل یک قابلمه مسی یا ساده کمی هم بزنید تا آب پیاز گرفته گردد. بعد روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سرخ گردد. سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و به همراه پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه و گل رنگ کمی تفت دهید.
مرحله دوم
در ادامه سبزی خشک را اضافه کنید و وقتی بوی سبزی عایدی باید گردو خردشده را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی گردو گرفته گردد. میزان خرد کردن گردو نباید خیلی ریز یا درشت باشد. کشک را بسابید و با کمی آب رقیق و به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم
سپس روی مواد 2 پیمانه آب جوش اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا به جوش بیاید. بعد کم کنید و بگذارید تا سیب زمینی بپزد. در ادامه باید تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بشکنید و با کمی چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج گردد. وقتی سیب زمینی پخت آن را به اشکنه اضافه کنید و سریع هم بزنید تا تخم مرغ به خوبی بپزد. بعد از روی حرارت بردارید و با نان خشک قاطی و میل کنید. اگر به دستور غذاهای ایرانی علاقه دارید آش شلغم با برنج، مخصوص سرماخوردگی را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه اشکنه خراسانی
- از کشک پاستوریزه می توانید بهره ببرید که دیگر نیازی به جوشاندن نداشته باشد، ولی اگر از کشک محلی استفاده می کنید حتما کمی بجوشانید و بعد مصرف کنید.
- به خاطر آنکه این غذا کشک دارد باید در ریختن نمک دقت کنید و مزه ها را در انتهای پخت میزان بگیرید.
- گل رنگ ادویه ای شبیه ریشه زعفران است که باعث خوش رنگ شدن اشکنه می گردد و می توانید آن را از عطاری ها تهیه کنید.
- میزان گردو را به دلخواه کم و زیاد کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای آشپزی ناهار چی بخوریم؟ را بخوانید.
منبع: پیام دلتا