نانوکامپوزیتی برای چاپ سه بعدی ارزان قیمت روی منسوجات ساخته شد

به گزارش وبلاگ دوست، محققان دانشگاه بوراس سوئد با استفاده از نوعی نانوکامپوزیت حاوی ترکیبات کربنی، روشی برای چاپ سه بعدی ارزان و سریع روی منسوجات ارائه کردند.

نانوکامپوزیتی برای چاپ سه بعدی ارزان قیمت روی منسوجات ساخته شد

به گزارش گروه دانشگاه وبلاگ دوست، محققان دانشگاه بوراس سوئد با استفاده از نوعی نانوکامپوزیت حاوی ترکیبات کربنی، روشی برای چاپ سه بعدی ارزان و سریع روی منسوجات ارائه کردند. این روش هزینه کمتری داشته و می تواند اثرات منفی زیست محیطی را به حداقل برساند.

یکی از چالش های چاپ روی منسوجات، دشواری فرآیند است که بسیار پرهزینه و وقت گیر است. یافته های محققان دانشگاه بوراس نشان می دهد که می توان این کار را با هزینه کمتر و در عین حال عوارض زیست محیطی اندک انجام داد. راضیه هاشمی صنعتگر، محقق دوره دکتری در دانشگاه بوراس، در قالب انتها نامه دکتری روی این فناوری کار می نماید.

وی در این پروژه نشان دادند که چگونه با تلفیق فناوری نانو و چاپ سه بعدی می توان چاپ روی پارچه را انجام داد و در نهایت محصولی با کارایی بالا و هوشمند ارائه کرد. هاشمی برای این کار از ترکیب نانولوله های کربنی، کربن بلک و پلیمر استفاده نموده است. محصول نهایی که یک نانوکامپوزیت است که می تواند برای چاپ سه بعدی روی منسوجات استفاده گردد.

این پلیمر در واقع یک نانوکامپوزیت بوده که در آن نانوپرکننده های رسانا با پلیمر ترکیب شده است. جنس این نانوپرکننده ها، ترکیبی از کربن بلک و نانولوله های کربنی است. هاشمی در دوره دکتری خود مطالعه منظمی در خصوص چگونگی اتصال نانوکامپوزیت با ترکیب شیمیایی مختلف به منسوجات انجام داده است.

در فرآیندهای چاپ رایج، نظیر فناوری جوهرافشان، معمولا به انرژی، مواد شیمیایی و آب زیادی احتیاج است. این روش جدید راستا تازه ای برای فرآیند فراوری با انعطاف پذیری بالا باز می نماید.

هاشمی می گوید: هدف من از این پروژه ارائه فرآیند فراوری یکپارچه و متناسب برای رسیدن به منسوجات هوشمند و کاربردی است، به طوری که انرژی، آب و مواد شیمیایی کمتری احتیاج باشد و در عین حال پسماند کمتری نیز فراوری گردد. بنابراین اثر منفی کمتری نیز روی محیط زیست داشته باشد. از مزیت های دیگر این فناوری می توان به امکان چاپ مستقیم روی پارچه در مکان دقیق و از پیش مشخص شده اشاره نمود.

به گفته راضیه هاشمی، در این پروژه شکاف دانشی سیستماتیکی در بخش چاپ منسوجات هوشمند پر شده است. وی از موفقیت در بهینه سازی خواص نانوکامپوزیت قبل و بعد از چاپ سه بعدی اطلاع داد که اهمیت زیادی در کنترل محصول نهایی دارد.

چالش دیگری که در این پروژه برطرف شد، آنالیز و بهبود میزان چسبندگی نانوکامپوزیت روی منسوجات مختلف است. از این فناوری می توان در فراوری بانداژهای هوشمند، دستکش های VR، پوشاک مجهز به حسگر و تجهیزات پیشرفته پزشکی و ورزشی استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "نانوکامپوزیتی برای چاپ سه بعدی ارزان قیمت روی منسوجات ساخته شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نانوکامپوزیتی برای چاپ سه بعدی ارزان قیمت روی منسوجات ساخته شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید