طرز تهیۀ لازانیا بدون فر
به گزارش وبلاگ دوست، لازانیا یکی از غذاهای محبوب ایتالیایی در بین ایرانیان است که روش پخت اصلی آن در فر می باشد، اما لازانیا بدون فر نیز روش هایی دارد تا بتوانید با هر امکاناتی این غذای لذیذ و خوشمزه را برای خانواده بپزید و نوش جان کنید. لازانیا یکی از انواع پاستا است که با مواد میانی مختلفی پخته می گردد، از جملۀ این لایه ها گوشت، مرغ، سوسیس و سبزیجات است که با سس های مختلف بشامل، خامه ای و یا قرمز سرو می گردد. در این دستور ما سراغ لازانیا بدون فر با مواد گوشتی و سس بشامل رفته ایم که شکل محبوب لازانیا در بین خانواده های ایرانی است.
مواد لازم برای درست کردن لازانیا بدون احتیاج به فر
مواد اولیۀ لازانیا ساده و مشابه ماکارونی است و به همین جهت در هر خانه ای پیدا می گردد:
- گوشت چرخ نموده: 250 الی 300 گرم
- لازانیا: یک بسته
- پیاز: یک عدد
- فلفل دلمه: نصف یک عدد
- قارچ: 8 الی 9 عدد میانه
- پنیر پیتزا: 200 الی 500 گرم (بسته به طبع شما می تواند بیشتر یا کمتر گردد)
- سیب زمینی: یک عدد (برای دستور لازانیا بدون فر با ماهیتابۀ دو طرفه)
- هویج: یک عدد میانه
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
- آویشن، پاپریکا، پودر سیر: به اندازه لازم
- رب گوجه فرنگی: به اندازه لازم
- روغن: به اندازه لازم
مواد لازم برای تهیۀ سس بشامل:
- آرد سفید: یک و نیم قاشق غذاخوری
- کره: 30 گرم
- شیر: یک لیوان و نیم
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
- میزان مواد اولیه برای: چهار نفر
- مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
- مدت زمان آماده سازی برای سرو کردن: یک ساعت
طرز تهیۀ لازانیا بدون فر
- برای درست کردن لازانیا بدون فر اول از همه قارچ ها را خرد نموده و در یک ماهیتابه ریخته و تفت دهید.
- قارچ های تفت داده شده را کنار بگذارید و پیازهایی را که نگینی خرد نموده اید درون ماهیتابه و روغن سرخ کنید.
- هویج را رنده کنید و با پیاز میزانی تفت دهید.
- گوشت چرخ نموده را به پیاز و هویج اضافه نموده و با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. به صورت مداوم و عمودی به گوشت ضربه بزنید تا تکه های گوشت هنگام تفت خوردن به هم نچسبند و گلوله گلوله نشوند.
- فلفل دلمه ای را مانند پیازها نگینی خرد کنید و با قارچ هایی که در مرحله اول تفت دادید به مواد اضافه نمایید.
- نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی، آویشن، پاپریکا، پودر سیر و ادویه مخصوص لازانیا که در بسته بندی آن واقع شده است را به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید.
- برای پختن کامل سس گوشت و مخلوط شدن عطر مواد با یکدیگر یک لیوان آب گرم به مواد اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم جا بیفتد.
- در این بین یک قابلمه پر از آب را روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس ورقه های لازانیا را با کمی روغن و نمک درون آب جوش بیندازید و به یاری یک کفگیر چوبی آن ها را تکان دهید تا از هم جدا شوند. پس از 10 دقیقه که لازانیا نرم و نیم پخت شد آن را درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن ها گرفته گردد، سپس رویش آب سرد بگیرید تا به یکدیگر نچسبند.
- در این مرحله از پخت لازانیا بدون فر ضروری است سس بشامل را تهیه نمایید. برای این کار آرد را در یک ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته گردد اما تغییر رنگ ندهد. سپس به آن کره اضافه کنید تا دوباره با هم روی حرارت تفت داده شوند و بعد از آن شیر را که از قبل درون دمای محیط گذاشته بودید، اضافه کنید. حالا مواد را به صورت یکنواخت هم بزنید تا سس قوام یابد. در آخر نیز میزانی نمک و فلفل به سس اضافه کنید.
تا اینجای کار مراحل درست کردن لازانیا بدون فر یکسان است و بعد از این بسته به امکانات شما متفاوت می گردد.
لازانیا بدون فر با ماهیتابه دو طرفه
اگر ماهیتابه دو طرفه دارید واشر آن را جدا کنید و بعد کف ماهیتابه را چرب نمایید. سپس سیب زمینی ها را ورقه ورقه خرد کنید و کف ماهیتابه بچینید. بعد از آن ورقه های لازانیا را روی سیب زمینی ها بچینید تا از سوختن لازانیا روی گاز جلوگیری کنید.
بعد روی ورقه های لازانیا به ترتیب سس سفید، پنیر پیتزا و مواد گوشتی بریزید. این کار را تا لایۀ آخر ادامه دهید و روی آخرین ورقۀ لازانیا سس بشامل و پنیر پیتزا بریزید تا لازانیای شما خشک نگردد. در آخر نیز یک شعله پخش کن روی اجاق گاز بگذارید و سپس ماهیتابه را برای 30 الی 35 دقیقه روی آن قرار دهید تا لازانیای بدون فر شما آماده گردد.
لازانیا بدون فر با ماهیتابه معمولی و یا قابلمه
برای پخت لازانیا بدون فر و درون قابلمه یک لایه لازانیا اضافه یا سیب زمینی برای جلوگیری از سوختن لازانیا کف قابلمه بچینید و سپس طبق چیزی که پیش تر گفته شد لایه های لازانیا، سس، پنیر پیتزا و مواد گوشتی را روی هم بگذارید. در نهایت در قابلمه را با یک دمکنی رویش بگذارید تا مثل ماکارونی دم بکشد. حتماً از شعله پخش کن و شعلۀ بسیار کم در تهیۀ لازانیا بدون فر استفاده نمایید.
طرز تهیۀ لازانیا بدون فر در توستر
برای تهیۀ لازانیا در توستر کافی است لایه های لازانیا را در یک ظرف مستطیلی از جنس پیرکس بچینید و سپس ظرف را روی سینی توستر بگذارید. زمان را روی 30 دقیقه و حرارت را روی 160 درجه تنظیم کنید. هر دو المنت بالا و پایین ضروری است که روشن باشند، اما برای طلایی شدن روی لازانیا، دو الی سه دقیقۀ آخر تنها المنت بالایی را روشن نگهدارید.
طرز تهیۀ لازانیا بدون فر در ماکروفر
در این روش هم باید مانند دیگر روش ها لایه های لازانیا و سس گوشتی و بشامل را روی هم در یک ظرفی که بتوان در ماکروفر گذاشت بچینید و بعد آن را به مدت ده دقیقه با قدرت 900 وات یا صد درصد داخل ماکروفر بگذارید. اگر ماکروفر شما پایۀ گریل دارد می توانید از آن برای طلایی شدن روی لازانیا استفاده نمایید و گریل ماکروفر را 3 الی 5 دقیقه روشن کنید.
نکاتی که باید به آن ها توجه کنید
- برای تهیۀ لازانیا می توان به جای گوشت چرخ نموده از مرغ و یا سویا چرخ نموده هم استفاده کرد.
- برای درست کردن لازانیا بدون فر بهتر است از لازانیا پیش پخت استفاده نگردد و مثل ماکارونی حتما ورقه های لازانیا نیز آبکش شوند. اگر از لازانیا پیش پخت استفاده می کنید حتما سس گوشتی را رقیق تر از روی گاز بردارید تا لازانیا را نرم کند.
- زمان دقیقی برای آبکش کردن لازانیا وجود ندارد ولی اندازه نرمی آن باید مثل ماکارونی باشد، یعنی از بیرون نرم و از داخل میزانی سفت.
- برای لایه های پنیری علاوه بر پنیر پیتزا می توانید از پنیر ورقه ای هم بهره ببرید. به طور کلی استفاده از ترکیب پنیرها مثل موزارلا، گودا، پارمزان و مواردی این چنین باعث لذیذ و خوشمزه تر شدن لازانیای شما می گردد.
- آب سس گوشتی باید تقریباً کشیده گردد و نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشد.
- بعد از اینکه روی ورقه های لازانیا آب سرد گرفتید می توانید آن ها را روی یک حوله یا پارچۀ تمیز بچینید تا هم توی آبکش به هم نچسبند و هم کاملاً خشک شوند.
- اگر بعد از 20 دقیقه که لازانیای شما روی اجاق بود احساس کردید برای پخت بهتر احتیاج به بخار است، می توانید خیلی کم آب گرم کف قابلمه بریزید. توجه داشته باشید که حتماً آن را کنارۀ قابلمه بریزید و نه روی خود لازانیا تا فقط کف قابلمه مرطوب گردد.
- بعد از دم کشیدن لازانیا بهتر است چند دقیقه ای فرصت دهید تا سرد گردد و بعد آن را سرو کنید، چرا که اگر بلافاصله بعد از برداشتن از اجاق گاز و داغ داغ برش دهید ممکن است از هم بپاشد و شکل ظاهری اش را از دست بدهد.
کلام آخر
پس از پخت لازانیا برای سرو کردن آن می توانید پنیر پارمزان را رویش رنده نموده و از برگ ریحان استفاده نمایید. لازانیا غذای محبوبی در بین ایرانی ها است و جزو غذاهای مجلسی ما در مهمانی ها و جشن های تولد محسوب می گردد. این غذا مورد علاقه بچه ها است و به همین جهت می توان اطمینان داشت که یک وعده سالم و کامل در اختیار آن ها واقع شده است.
مایۀ میانی لازانیا می تواند بنا به طبع شما هر چیزی باشد. اگر رژیم خاصی دارید و یا گیاه خوار هستید می توانید دستور پخت مخصوص به خودتان را داشته باشید. همانطور که دیدیم لازانیا بدون فر هم امکان پخته شدن دارد و در دسترس هر خانواده ای است پس این غذای لذیذ را بپزید و لذت ببرید.
- مطالب مرتبط؛ طرز تهیه لازانیا با پنیر - طرز تهیه لازانیا با مرغ - طرز تهیه لازانیا با سس بشامل