طرز تهیه کاچی؛ دسر سالم و مقوی به همراه نکات کلیدی

به گزارش وبلاگ دوست، کاچی، از انواع دسرهای سنتی ایرانی هاست که سرشار از ویتامین است و می تواند در میز عصرانه یا صبحانه جا خوش کند یا اینکه جایگزین یکی از وعده های اصلی گردد. کاچی از نظر مادربزرگ ها یک داروی خانگی و معجزه بخش است و وقتی با روغن حیوانی و زعفران فراوان و انواع مغزها تهیه گردد می تواند حال هر مریضی را بهتر کند. کاچی برای زنانی که به تازگی زایمان نموده اند به منظور تقویت و برگرداندن قوای ازدست رفته بسیار مفید است.

طرز تهیه کاچی؛ دسر سالم و مقوی به همراه نکات کلیدی

کاچی به عنوان یک دسر افطاری خوشمزه یا حتی یک غذای سبک برای افطار در ماه رمضان نیز شمرده می گردد.

کاچی در شهر های مختلف نام های متفاوت و شیوه پخت متفاوتی دارد. به عنوان مثال در شهر تبریز به آن قویماق می گویند و کرمانی ها برای افزایش انرژی و خاصیت دسر به آن چهار مغز اضافه می نمایند.

در این مطلب با آموزش طرز تهیه کاچی زعفرانی با شما همراه هستیم. در وبلاگ دوست بلاگ همراه ما باشید.

مواد لازم تهیه کاچی:
آرد سفید گندم1 لیوان
نبات آسیاب شده یا شکر یا عسل یا شیره انگور3/4 پیمانه
روغن حیوانی یا روغن جامدنصف پیمانه
کره100 گرم
آب4 لیوان
گلابنصف لیوان
زعفران دم نمودهبه مقدار لازم
پودر هل1 قاشق چایخوری
پودر دارچیننصف قاشق چایخوری

1- برای تهیه کاچی اول شربت اون رو آماده میکنیم، شکر (یا نبات کوبیده شده یا عسل یا شیره انگور، شکر رو میتونید با هر کدوم از این موارد که دوست دارید و در دسترس تون هست جایگزین کنید) و آب رو داخل ظرفی مخلوط می کنیم و روی حرارت میانه قرار می دیم تا زمانی که شکر حل بشه.

نیازی به جوشیدن زیاد و به قوام رسیدن نیست. وقتی دانه های شکر کاملا حل شد زعفران دم نموده را اضافه می کنیم.

2- گلاب رو اضافه میکنیم و حرارت رو خاموش میکنیم و شربت رو کنار می ذاریم (اگه از نبات استفاده کردید و چنانچه لازم بود شربت رو از صافی رد کنید.)

روغن (من از روغن کرمانشاهی استفاده کردم از روغن جامد معمولی یا هر روغن حیوانی دیگه ای هم میتونید بهره ببرید) و کره رو داخل ظرفی ریخته و روی حرارت کم قرار بدین تا کاملا ذوب بشن.

3- بعد آرد الک نموده رو به روغن اضافه کنید و مخلوط کنید.

4- با قاشق چوبی مواد رو روی حرارت کم مدام هم بزنید تا ته نگیره و به رنگ طلایی در بیاد. (یا رنگ دلخواهتون، هر چه رنگ مواد تیره تر بشه رنگ کاچی هم تیره تر میشه و بلعکس)

حرارت حتما ملایم باشه که همزمان با تغییر رنگ آرد خامی اون هم گرفته بشه و حتما مرتب و مدام هم بزنید تا مواد به صورت یکدست تغییر رنگ بدن.

وقتی مواد به رنگ مورد نظرتون رسید ادویه های دلخواهتون رو اضافه کنید.

من از پودر هل و کمی دارچین استفاده کردم که عطر خیلی خوبی به کاچی می ده. اما در استفاده از دارچین زیاده روی نکنید. چون رنگ کاچی رو تیره می کنه.

از زنجبیل هم می تونید بهره ببرید.

همونطور که می دونید از زردچوبه هم داخل کاچی استفاده می شه که هم رنگ خوبی به کاچی میده و هم خاصیت زیادی داره. اما اگه مثل من طعمش رو دوست نداشتین می تونید حذفش کنید و به جاش از زعفران بیشتری داخل شربت بهره ببرید.

5- بعد از مخلوط کردن ادویه ها ظرف رو از روی حرارت بردارین و با یک دست شربت رو کم کم به مواد اضافه کنید و با دست دیگه مواد رو با همزن دستی مرتب مخلوط کنید تا یکدست بشه.

این کار رو ادامه بدین تا شربت تموم بشه و کاچی کاملا با شربت مخلوط و صاف و یکدست بشه.

در صورتی که دوست داشتین از خلال بادام و خلال پسته یا گردوی خرد شده داخل کاچی بهره ببرید در این مرحله به مواد اضافه کنید و حتما خلال بادام و پسته رو از قبل با آب یا گلاب خیس کنید تا نرم تر بشه؛ استفاده از خلال بادام و پسته و گردوی خرد شده کاملا اختیاری هست.

6- ظرف رو مجدد روی حرارت ملایم قرار میدیم و در ظرف رو میذاریم تا کاچی جا بیفته و روغن بندازه. (به عبارتی کاچی رو دم می ذاریم.)

هر از گاهی در ظرف رو بردارین و مواد رو هم بزنید و غلظتش رو چک کنید وقتی به غلظت مناسب رسید حرارت رو خاموش کنید.

توجه کنید که غلظت کاچی مثل حلوا نیست و شل تر و روون تر از حلواست و غلظتی مشابه فرنی یا ماست چکیده داره.

7- وقتی کاچی آماده شد داخل ظرف سرو مناسب بکشید و روی اون رو با خلال پسته یا بادام و کنجد و پودر گل محمدی و …. تزئین کنید.

نکات کاچی:

  1. این مقدار مواد برای شش نفر مناسب است.
  2. مقدار روغن و کره رو میتونید کمتر کنید مسئله ای به وجود نمیاد و در صورتی که طعم روغن حیوانی رو دوست ندارید میتونید اون رو با روغن جامد جایگزین کنید.
  3. این مقدار شکر شیرینی مناسبی به شما میده اما اگه دوست داشتید شیرین تر باشه یک پیمانه شکر به جای سه چهارم پیمانه بهره ببرید.
  4. اگه کاچی شما سفت شد میتونید کمی آب جوش یا زعفران دم نموده بهش اضافه کنید.
  5. از عرق هل و عرق دارچین هم به جای ادویه میتونید داخل شربت بهره ببرید.
  6. در برخی منطقه ها از ادویه مختلفی داخل کاچی استفاده میشه مثل پودر هل، دارچین، رازیانه، زیره، فلفل سیاه و تخم گشنیز که بهش ادویه کاچی میگن.
  7. در برخی منطقه ها از زردچوبه و نمک داخل کاچی استفاده میشه.
  8. در برخی نقاط کشور از آرد برنج برای تهیه کاچی استفاده می نمایند، به طور کلی کاچی با آرد برنج یا گندم تهیه میشه در صورتی که دوست دارید کاچی رو با هر دو آرد تهیه کنید، یک دوم پیمانه آرد برنج رو با یک دوم پیمانه آرد گندم مخلوط و هر دو رو الک کنید و داخل کاچی مورد استفاده قرار بدید.
  9. بهتر هست کاچی رو به صورت گرم سرو کنید چون کاچی سرد شده مثل شله زرد می بنده و سفت تر میشه و شاید مورد پسند همه نباشه.
  10. در صورتی که کاچی رو برای زائو تهیه می کنید بهتر است حتما از روغن حیوانی بهره ببرید و از ادویه های گرم و نبات یا شیره انگور به جای شکر بهره ببرید.
  11. توجه داشته باشید که مقدار آرد کاچی کمتر از حلواست و آرد حتما باید با حرارت کم و در مدت زمان طولانی تفت داده بشه و هر چه آرد تیره تر باشه رنگ کاچی شما تیره تر میشه اما وقتی آرد به رنگ طلایی در بیاد کاچی خوش رنگ تری بهتون میده

طرز تهیه کاچی به سبک ارومیه ای ها:

ارومیه ای ها به نوعی کاچی دوشاب قویماقی میگن که برای شیرین شدن اون کمی شیره انگور بهش اضافه می نمایند در این صورت شکر حذف میشه چون طعم دوشاب مثل عسل شیرین است.

طرز تهیه کاچی به سبک کرمانی ها:

اگه می خواید کاچی مقوی تری داشته باشید به روش کرمانی ها، مقداری آجیل چهار مغز را آسیاب کنید و همراه ادویه ها به کاچی اضافه کنید برای یک کاسه کاچی یک قاشق غذاخوری سرخالی کافی است.

تزیین کاچی:

برای تزیین کاچی بهتر است از پودر نارگیل، پسته یا خلال بادام استفاده کرد. با پودر دارچین هم می توان کاچی را تزیین کنید.

با گل محمدی به علت عطر و بوی آن برای کاچی برترین انتخاب است.

می توانید کاچی را در ظرف های بستنی خوری کوچک بریزید و با این مواد ذکر شده تزیین نمایید.

اگر مهمان دارید و برای تعداد زیادی کاچی درست می کنید حتماً این کار را انجام دهید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه کاچی؛ دسر سالم و مقوی به همراه نکات کلیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاچی؛ دسر سالم و مقوی به همراه نکات کلیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید