از هر 5 نفر بازمانده کووید یک نفر درگیر کووید طولانی مدت می گردد!
به گزارش وبلاگ دوست، بر اساس مطالعه اجرا شده به وسیله مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده آمریکا، از هر پنج بزرگسال، بیش از یک نفر که از بیماری کووید 19 (COVID-19) بهبود یافته است، ممکن است به یک بیماری طولانی مدت و مرتبط با عفونت های ویروسی مبتلا گردد.

علائم کووید طولانی مدت در گروه های مختلف به چه شکل است؟
به طور کلی علائم و تبعات پس از کووید را می توان شامل درگیری قلب و عروق قلبی، ریه، کلیه ها، دستگاه گوارش، عصبی و سلامت روان دانست. به همین دلیل و طبق آنالیز های صورت گرفته، بازماندگان بیماری کووید در مقایسه با افراد سالم (افرادی که به ویروس کووید آلوده نشدند!) تقریبا دو برابر خطر ابتلا به بیماری های تنفسی و ریوی از جمله آمبولی ریه را داشتند. بعلاوه رایج ترین علائمِ پس از کووید، شامل مواردی با مسائل تنفسی و دردهای اسکلتی و عضلانی بود.
در میان بازماندگان کووید، افراد 18 تا 64 ساله بیش از موارد مسن تر به بیماری هایی همانند نامنظمی در ضربان قلب و دردهای اسکلتی و عضلانی مبتلا می شوند. در عین حال، در بازماندگانی با سنین بالای 65 سال مواردی همانند نارسایی های کلیه، لخته شدن خون، بیماری های وابسته به مغز و اعصاب، اختلالات عضلانی و بحث های مربوط به سلامت روان، رواج بیشتر دارد.
در گروه های سنی مسن تر، تبعات پس از کووید بر سیستم عصبی، بسیار نگران نماینده است، چراکه این شرایط می تواند منجر به احتیاج زودهنگام به خدمات حمایتی یا اعمال سرمایه گذاری های اضافی در مراقبت از این گروه ها گردد. در گروه های سنی 18 تا 64 سال، شرایط پس از کووید می تواند بر توانایی این دسته از افراد به عنوان نیروی کار تأثیر بگذارد طبیعتا در چنین شرایطی شاهد عواقبِ مالی بر خانواده ها و وابستگان این گروه ها خواهیم بود.
طبق گزارش های در دسترس، حدودا 83 میلیون مورد مبتلا به COVID-19 در ایالات متحده گزارش شده است و احتمالا تعداد واقعی بیماران به طور قابل توجهی بیشتر از این آمارها است! درواقع این یافته ها می تواند به این معنی باشد که میلیون ها نفر درگیر علائم طولانی مدت بیماری کووید هستند و به مراقبت و منابع بیشتری احتیاج دارند. بنابراین، اجرای استراتژی های پیشگیری از COVID-19، و بعلاوه ارزیابی های دقیق در خصوص شرایط بازماندگان از این بیماری می تواند در کاهش بروز و تأثیر تبعات پس از کووید به ویژه در بین افراد بالغِ بالای 65 سال، حیاتی و با اهمیت باشد.
شرحی از جزئیات این تحقیق
در این مطالعه، سوابق سلامتی 63.4 میلیون بیمار بالغ از 50 استان در آمریکا (به شکل ناشناس) استخراج شده است. محققان بیماران مبتلا به کووید-19 را در یک بازه زمانی معین (بین مارس 2020 تا نوامبر 2021) تحت نظر گرفتند. سپس هر فرد مبتلا به کووید-19 را به نسبت یک به پنج با تعداد 1640776 بیمار تحت نظر که در طول یک ماه با علائم کووید به مراکز درمانی مراجعه نموده بودند، مطابقت دادند. جالب است بدانید که همه بازماندگان و افراد در این مطالعه، حداقل به مدت یک ماه تا یک سال تحت نظر بودند.
به طور کلی، 38.2 درصد از بازماندگان بیماری کووید-19 در مقایسه با 16 درصد از افرادِ بدون درگیری با تبعات این بیماری، به کووید طولانی مدت مبتلا شده بودند. در گروه های سنی 18 تا 64 سال، این آمار 35.4 درصد از بازماندگان را شامل می گردد و در گروه های 65 سال به بالا، این آمارها به 45.4 درصد می رسد!
بر اساس همین آمارها نیز محققان تخمین می زند که از هر پنج بزرگسال در بازه سنی بین 18 تا 64 سال، یک نفر و از هر چهار فرد بالای 65 سال، حداقل یک مورد علائم پس از کووید یا کووید طولانی مدت را تجربه نموده اند.
محدودیت های تحقیق
البته باید در نظر داشته باشید که این مطالعه همراه با چندین محدودیت است که از جمله آن ها می توان به دسترسی به سوابق سلامت افراد از یک منبع نرم افزاری اشاره نمود. درواقع، این احتمال وجود دارد که نتایج به دست آمده قابل تعمیم به کل ایالات متحده نباشد. بعلاوه در این مطالعه سویه های مختلف بیماری هایی همانند سارس، کووید 19 و بعضی جزئیات جمعیتی، مانند موقعیت جغرافیایی افراد در نظر گرفته نشده است؛ از آنجایی که این مطالعه بر اساس سوابق الکترونیکی سلامت افراد، صورت گرفته است، ممکن است نسبت به کسانی که پرونده الکترونیکی ندارند یا در خانه درمان شده اند، سوگیری داشته باشد که در مطالعه پیش رو لحاظ نشده است.
سخن پایانی
با این حال، محققان خاطر نشان می نمایند که یافته های آن ها با یافته های حاصل از چندین مطالعه بزرگ تر (نتایج نشان می دهد که کووید طولانی مدت در 20 تا 30 درصد بیماران رخ می دهد!)، مطابقت دارد. بنابراین این یافته ها می تواند به افزایش آگاهی در خصوص شرایط پس از کووید و مراقبت و مدیریت تبعات آن در افراد مختلف بسیار کارگشا باشد.
منبع: ars TECHNICA
منبع: دیجیکالا مگ