9 تأثیر شگفت انگیز بغل کردن در رشد جسمی و روانی بچه ها

به گزارش وبلاگ دوست، بغل کردن مزیت های فراوانی دارد که بر هیچکس پوشیده نیست. همه ما در زندگی احتیاج به آغوش داریم تا احساس امنیت کنیم و مسائل را پشت سر بگذاریم.

9 تأثیر شگفت انگیز بغل کردن در رشد جسمی و روانی بچه ها

بغل کردن برای بچه ها معانی دیگری هم دارد. این امر آن قدر مهم است که در لحظات اولیه تولد نوزادان، از مادران خواسته می گردد تا نوزاد خود را در آغوش گرفته و تماس پوستی برقرار کنند. حتی اگر مادر شرایط بغل کردن نوزاد خود را نداشته باشد، پدر نوزاد باید این مهم را انجام دهد.

از لحاظ علمی ثابت شده است که بغل کردن، عامل ترشح هورمون اکسی توسین است، هورمونی که به نام هورمون عشق مشهور شده است.

هورمون اکسی توسین اثرات و مکانیزم خاصی روی بدن دارد و باعث بهبود عملکرد و افزایش قوای بدنی می گردد. این هورمون، شادی آور بوده و غم و غصه را هم کاهش می دهد.

در این مقاله، 9 علت برای در آغوش گرفتن بچه ها را ذکر نموده ایم. با وبلاگ دوست مگ همراه باشید.

1.در آغوش گرفتن بچه ها را باهوش می نماید

محققان بیان می کنند که تماس فیزیکی و نزدیک با بچه ها، در فرایند رشد مغزی آنان تأثیر بسزایی دارد.

در یک مطالعه که بر روی بچه ها در یتیم خانه های اروپای شرقی انجام شد، معین شده است که رشد مغزی بچه های که تماس فیزیکی کمتری داشته اند نسبت به بقیه همسالانشان (که در آغوش پدر و مادر بزرگ شده اند) کمتر بوده است.

بعلاوه در مطالعه دیگری، ضریب هوشی بچه ها در بازه معینی میزان گیری شد. سپس بچه ها 20 دقیقه در روز به وسیله بزرگسالان در آغوش گرفته شدند. این فرایند به مدت ده هفته تکرار شد و ضریب هوشی بچه ها مجدد میزان گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که ضریب هوشی در این مدت بالاتر رفته و بچه ها به اصطلاح باهوش تر شده اند!

2. باعث ادراک بهتر بچه ها از دنیای اطراف می گردد

احتمالا در اطرافیان خود دیده اید که بی علت نوزادان آغاز به گریه نموده و هیچ چیز جز آغوش گرم پدر و مادر آنان را آرام نمی نماید.

احساس و ادراک بچه ها با بزرگسالان فرق دارد. ادراک بچه ها در بدو تولد محدود است و به مرور زمان تکامل می یابد. تماس بدنی به بچه ها این امکان را می دهد که اطرافیان خود را بهتر بشناسند و با آنان ارتباط قوی تری برقرار کنند.

3. باعث رشد جسمانی بهتر بچه ها می گردد

تماس فیزیکی برای رشد جسمانی بچه ها اهمیت بسیار دارد.

محققان اثبات نموده اند بچه های که برای مدت زمان معینی از آغوش مهربان والدین یا بزرگسالان دور بوده اند، رشد جسمانی و فیزیکی کمتری نسبت به بقیه همسالان شان داشته اند. آن ها این امر را در زمره وقایع مربوط به شکست در رشد آورده اند. بعلاوه آنان نشان داده اند به محض آنکه تماس فیزیکی دوباره برقرار گردد، بدن بچه ها رشد خود را از سر خواهد گرفت.

  • شکست در رشد یک مشکل در فرایند رشد می باشد؛ به این معنی که رشد جسمانی بچه ها مطابق با نمودارهای استاندارد پیش نمی رود. برای حل این مشکل، باید به پزشکان متخصص مراجعه کنید.

علت این امر با انجام تحقیقات مختلف به اثبات رسیده است. تحقیقات نشان داده اند که با ترشح هورمون اکسی توسین، هورمون های رشدی مانند انسولین (IGF-1) و فاکتورهای رشدی (NGF) روی یکدیگر اثر می گذارند و یکدیگر را تقویت می کنند. در نهایت این مکانیزم باعث رشد فیزیکی بچه ها خواهد شد.

4. باعث سلامت جسمانی بچه ها می گردد

شکی نیست که بغل کردن باعث سلامتی است و مزایای فراوانی برای سلامت روح و جسم دارد. وقتی کسی را در آغوش می گیریم، هورمون اکسی توسین ترشح می گردد که این هورمون، اثرات بی نظیری روی سلامت جسمانی خواهد داشت.

  • اکسی توسین سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و التهابات بدن را کم می نماید. بعلاوه باعث می گردد تا زخم ها و جراحات بدنی سریع تر بهبود یابد.

5. در آغوش گرفتن باعث کاهش کج خلقی می گردد

بغل کردن برای سلامت روانی بچه ها بسیار مفید است. وقتی کودک بهانه گیری می نماید، کمی او را بغل کنید تا آرام گردد.

بعضی از والدین تصور می کنند که در آغوش کشیدن کودک بدخلق، باعث می گردد تا کودک یاد بگیرد برای در آغوش گرفته شدن و رسیدن به خواسته هایش بدخلقی کند و این چرخه مدام تکرار بگردد. اما به هیچ وجه این طور نیست.

بغل کردن بدون آنکه تسلیم خواست کودک شوید، به کودک شما می آموزد که شما همچنان او را دوست دارید؛ اما قرار نیست هر چیزی که بخواهد را به او بدهید.

در حقیقت در بدن ما، دو مکانیزم جداگانه برای احساسات وجود دارد؛

  • شاخه برانگیختگی که احساسات را بیشتر می نماید (مانند فشار دادن پدال گاز در رانندگی).
  • شاخه آرامش بخش که ترمزی برای شاخه برانگیختگی است (مانند فشردن پدال ترمز در رانندگی).

این تشبیه را همیشه در فکر خود داشته باشید؛ کودکی که کج خلقی می نماید، در حال رانندگی با تمام سرعت در یک ماشین است که در نهایت هم با یک مانع، تصادف خواهد نمود و ماشین متوقف خواهد شد. وظیفه پدر و مادرها این است که در این مواقع، ابتدا کودک را آرام کنند تا سرعت ماشین کم گردد. نادیده گرفتن کودک باعث می گردد تا کودک پدال گاز را بیشتر فشار داده و تصادف نهایی او بسیار سهمگین تر گردد.

در آغوش گرفتن یکی از کارهایی است می تواند کودک شما را نجات دهد. اکسی توسین باعث می گردد که شاخه آرامش بخش کار خود را انجام داده و کودک را از ضربه های سنگین مصون نگه دارد.

6. در آغوش کشیدن باعث ایجاد تاب آوری می گردد

بچه ها در حال رشد هستند و سیستم عصبی و احساسی آن ها به مرور زمان تکامل می یابد. به عنوان مثال، هیچ نوزادی سرسخت و سرکش نیست؛ چرا که هنوز این ها را نیاموخته و سیستم عصبی و احساسی کاملی ندارد.

  • کورتیزول ماده ای است که در هنگام پریشانی آزاد می گردد. هنگامی که کودک احساس پریشانی کند، این ماده سمی در بدن و مغز بچه ها پخش شده و باعث ایجاد درجات مختلف استرس می گردد. استرس هم بر سلامت روحی و جسمی بچه ها تأثیر منفی دارد و برای همین است که نباید اجازه دهیم بچه ها دچار مسائل عاطفی شوند.

ترشح هورمون های استرس باعث می گردد که سیستم ایمنی ضعیف گردد، و این یعنی خوشامدگویی به انواع ویروس ها و عفونت ها برای ورود راحت به بدن و بروز بیماری.

استرس باعث می گردد کارایی مغز کاهش یابد؛ استرس حافظه را کم می نماید و توانایی گفتار کاهش می یابد. بعلاوه باعث افسردگی خواهد شد.

در آغوش گرفتن به بچه ها یاری می نماید تا احساسات مختلف را تجربه کنند، بدون آنکه ضربه ببینند. بنابراین بچه ها یاد می گیرند تا در شرایط مختلف، احساسات خود را کنترل نموده و به اصطلاح دوام بیاورند.

7. باعث خوشحالی بچه ها می گردد

بغل کردن منابع روان شناختی بچه ها را افزایش می دهد.

منابع روان شناختی (خوش بینی، تسلط و عزت نفس) به تفاوت های فردی اشاره دارد که مستقیما سلامت جسمی و روانی را پیش بینی می کنند. این سه منبع بسیار به یکدیگر نزدیک هستند و اتفاقات بد زندگی را کمرنگ می کنند.

  • در حقیقت، اکسی توسین با ایجاد احساس علاقه، باعث می گردد تا منابع روان شناختی بچه ها گسترده گردد و آنان احساس خوشحالی کنند.

8. باعث بهبود روابط محبت آمیز می گردد

بغل کردن اعتماد را افزایش می دهد. اعتماد برای ساختن یک رابطه دو طرفه بسیار لازم است. هر چه اعتماد بیشتری بین افراد شکل گیرد، روابط محبت آمیز بین آن ها هم قوی تر خواهد بود.

اکسی توسین ترس را کم نموده، ریسک پذیری را افزایش داده و بین افراد رابطه ای بر پایه اعتماد برقرار می نماید. با ایجاد احساس امنیت به بچه ها، رابطه محبت آمیز عمیقی بین بچه ها/بزرگسالان شکل خواهد گرفت.

9. در آغوش کشیدن باعث همدلی می گردد

تا به حال شده از موضوعی ناراحت باشید و حس کنید کسی شما را درک نمی نماید؟ کافی است در همین لحظه یک نفر با علاقه تمام شما را بغل کند تا تمام آن احساسات مخرب، جای خود را به شادی و همدلی بدهد.

وقتی شما کودکتان را بغل می کنید، هر دو طرف با هم همدل می شوید. اکسی توسین ترشح شده، احساس همدلی را به شما و کودکتان منتقل خواهد نمود.

نتیجه گیری

از منظر علمی، بغل کردن باعث ترشح هورمون اکسی توسین می گردد که احساس سرخوشی، رضایت، همدلی و… را به همراه خواهد داشت. بعلاوه این هورمون، سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و مانع از نفوذ ویروس ها و میکروب ها به بدن می گردد.

در آغوش گرفته شدن برای بچه ها مفهومی ارزشمندتر دارد. این امر به بچه ها یاری می نماید تا خود و دنیای پیرامونشان را بهتر بشناسند و از لحاظ روانی و جسمانی رشد بهتری داشته باشند.

پس تا می توانید کودک خود را در آغوش بگیرید و او را ببوسید.

منبع: parenting for brain

منبع: دیجیکالا مگ

به "9 تأثیر شگفت انگیز بغل کردن در رشد جسمی و روانی بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 تأثیر شگفت انگیز بغل کردن در رشد جسمی و روانی بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید