15 مورد از مهم ترین نکات تغذیه در زمستان در طب سنتی

به گزارش وبلاگ دوست، رعایت نکات تغذیه در فصل زمستان به علت سرد شدن هوا و شیوع بیماری های ویروسی اهمیت زیادی دارد. تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل زمستان می تواند از بروز بیماری های عفونی و ویروسی جلوگیری کند و به افزایش انرژی و سرحال شدن شما در روزهای سرد یاری کند. اما در زمستان چه غذاهایی بخوریم و چطور با مصرف غذاهای گرم در زمستان از بروز سرماخوردگی جلوگیری کنیم؟ در این مقاله از در می توانید با مهم ترین نکات تغذیه در زمستان آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص تغذیه مناسب در فصل زمستان پاسخ خواهیم داد.

15 مورد از مهم ترین نکات تغذیه در زمستان در طب سنتی

1- از سبزیجات ریشه دار بهره ببرید

زمستان فصل سبزیجات ریشه دار است که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند. مصرف سبزیجاتی مثل ، و در فصل زمستان می تواند ویتامین های مورد احتیاج بدن را تأمین کند و در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد. سبزیجات ریشه ای مواد مغذی فراوانی دارند و برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند.

2- مصرف مرکبات را افزایش دهید

یکی از مهم ترین نکات تغذیه در زمستان افزایش مصرف مرکبات است. میوه هایی مثل، ، نارنج و سرشار از ویتامین C هستند و از همین رو برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا اهمیت زیادی دارند.

مصرف ویتامین C در تقویت سیستم دفاعی بدن و جذب آهن نیز نقش موثری دارد و می تواند به افزایش انرژی در روزهای سرد زمستانی نیز یاری کند.

3- مواد غذایی حاوی امگا 3 مصرف کنید

یکی دیگر از مهم ترین چیزهایی که باید در خصوص تغذیه در فصل زمستان رعایت کنید، افزایش مصرف غذاهای حاوی امگا 3 است. استفاده از مواد غذایی مثل ، و تخم کتان به علت وجود امگا 3 به مهار بیماری های قلبی، کاهش التهاب و جلوگیری از آرتریت یاری می نمایند.

برای مصرف تخم کتان پیشنهاد می گردد که آن را آسیاب کنید و به و خود اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید از مکمل امگا 3 نیز در فصول سرد سال بهره ببرید.

4- از سبزیجات تیره بیشتر بهره ببرید

سبزیجات با رنگ تیره ویتامین ها و آنتی اکسیدان های فراوانی دارند. مصرف سبزیجاتی مثل و در زمستان می تواند به سلامت عمومی بدن و جلوگیری از بیماری های عفونی یاری کند. سعی کنید با آغاز سرمای زمستان بیشتر از این سبزیجات بهره ببرید.

5- ویتامین D بیشتری در زمستان مصرف کنید

به عنوان یکی از مهم ترین نکات تغذیه در زمستان باید بدانید که با آغاز زمستان، تابش نور خورشید کاهش پیدا می نماید و از همین رو احتمال کمبود ویتامین D بیشتر می گردد. برای دریافت ویتامین D بیشتر سعی کنید از غذاهایی حاوی این ویتامین مثل، غذاهای دریایی، شیر و غلات بیشتر بهره ببرید.

نباید فراموش کنید که کمبود ویتامین D می تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن گردد و انرژی شما را کاهش دهد. اگر بعد از انجام آزمایشات متوجه شدید که به کمبود ویتامین D مبتلا هستید، می توانید طبق دستور پزشک از مکمل های ویتامین D نیز به صورت هفتگی یا ماهانه بهره ببرید.

6- در زمستان آب بیشتری بنوشید

خنک شدن هوا موجب می گردد تا در طول روز کمتر احساس تشنگی را تجربه کنید. اما این موضوع به این معنا نیست که بدن در زمستان به آب کمتری احتیاج دارد. سعی کنید در طول زمستان برنامه مشخصی برای آبرسانی به بدن خود داشته باشید.

بهتر است به جای مصرف آب سرد در طول زمستان از آب ولرم یا گرم بهره ببرید و یا در صورتی که با نوشیدن آب مشکل دارید، از چای کمرنگ، دمنوش، ، شیر و آبمیوه های تازه خانگی برای هیدراته کردن بدن بهره ببرید.

به خاطر داشته باشید که آبرسانی به تنظیم دمای بدن، تحمل راحت تر سرمای هوا و بعلاوه بهبود عملکرد اندام های حیاتی بدن یاری می نماید.

7- در زمستان تنوع غذایی بیشتری داشته باشید

مصرف غذاهای متنوع در کنار تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج بدن می تواند از بروز مسائل روحی و اختلالات عاطفی نیز جلوگیری کند. به طور معمول شیوع و بیماری های روحی در فصل زمستان بیشتر است.

تغذیه مناسب در فصل زمستان یک راه چاره ساده و موثر بر جلوگیری از مسائل خلقی در روزهای سرد زمستان است. استفاده از غذاهای حاوی ویتامین C می تواند از بدن ما در برابر بیماری های زمستانی محافظت کند و با متعادل کردن انتقال دهنده های عصبی به کاهش خستگی ذهنی و جسمی یاری کند.

8- سوپ برترین غذای زمستانی است

یک غذای فوق العاده برای روزهای سرد زمستان است. اگر بخواهیم از نام ببریم سوپ جزو اولین هاست. استفاده از آب مرغ و سبزیجات متنوع در سوپ می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت خلق و خوی شما یاری کند. خوردن سوپ در زمستان بدن را از درون گرم می نماید و با تأمین پروتئین ها و ویتامین های ضروری بدن جلوی بروز بیماری های مختلف را می گیرد.

9- در زمستان بیشتر شیر گرم بنوشید

شیر حاوی ویتامین B12، ویتامین A، پروتئین و میزان زیادی کلسیم است. در فصل زمستان احتمال سرماخوردگی و بروز بیماری های عفونی بیشتر است و از همین رو مصرف شیر گرم می تواند به تقویت سلامت بدن و تأمین مواد مغذی ضروری بدن یاری زیادی کند. البته اگر طبع سردی دارید در مصرف شیر و لبنیات در فصل زمستان احتیاط کنید.

10- به جای کربوهیدرات های ساده از کربوهیدرات های پیچیده بهره ببرید

در فصل زمستان سعی کنید مصرف کربوهیدرات های ساده مثل شکر، نوشیدنی های شیرین، دسر، شکلات و نان سفید را کاهش دهید. بهتر است در این فصل بیشتر از کربوهیدرات های پیچیده بهره ببرید.

این کار موجب تقویت سیستم دفاعی بدن و افزایش سطح سروتونین می گردد. از برترین کربوهیدرات های پیچیده می توان به جو، گندم، ، کینوآ و نان های سبوس دار اشاره نمود.

بیشتر بخوانید: فرق کربوهیدرات های ساده و پیچیده چیست؟

11- از مواد غذایی حاوی روی بهره ببرید

از دیگر نکات تغذیه در زمستان می توان به افزایش مصرف غذاهای حاوی روی یا زینک اشاره نمود. مصرف روی موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری های عفونی و ویروسی می گردد و در جلوگیری از سرماخوردگی به خصوص در بچه ها اهمیت زیادی دارد. در فصل سرما سعی کنید بیشتر از گوشت و فراورده های گوشتی، تخم کدو تنبل، لوبیا و غلات بهره ببرید.

12- سیر و پیاز بیشتری در زمستان مصرف کنید

یکی از مواد غذایی که در زمستان حتماً باید مصرف کنید سیر و پیاز است. سیر و پیاز سرشار از مواد باارزشی هستند که اثرات ضدباکتریایی و ضدعفونی نمایندگی دارند. استفاده از و به میزان زیاد در فصل زمستان می تواند از بدن شما در برابر بیماری های عفونی جلوگیری کند و در درمان این بیماری های نیز بسیار موثر است.

در صورتی که از سیر تازه در غذا استفاده می کنید، بهتر است آن را خرد کنید و 10 تا 15 دقیقه صبر کنید. سپس سیر را به غذا اضافه کنید. این کار می تواند به تقویت سیستم ایمنی شما یاری کند. به خاطر داشته باشید که خرد کردن سیر و اضافه کردن آن بلافاصله به غذا مواد مغذی آن را نابود می نماید.

13- در زمستان آجیل بیشتری مصرف کنید

سالم بودن تغذیه در فصل زمستان اهمیت بیشتری نسبت به سایر فصل ها دارد. از آن جایی که در زمستان نور خورشید کمتر است و احتمال بروز خستگی و کسالت افزایش پیدا می نماید، مصرف آجیل بیشتر از هر زمان دیگری می تواند مفید باشد.

سعی کنید در فصل زمستان بیشتر از آجیل هایی مثل بادام زمینی، بادام هندی، پسته، فندق و تخمه آفتابگردان بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کره بادام زمینی و خواص آن

14- مصرف پروبیوتیک ها را در زمستان افزایش دهید

مصرف پروبیوتیک ها به تقویت سلامت عمومی بدن و بعلاوه بهبود عملکرد سیستم گوارش و روده ها یاری می نمایند. شواهد نشان می دهد افرادی که از پروبیوتیک ها استفاده می نمایند، سیستم ایمنی قوی تری دارند و کمتر با علائم افسردگی و اضطراب روبرو می شوند.

برای استفاده از پروبیوتیک ها می توانید از ماست و لبنیات پروبیوتیک و یا مکمل های پروبیوتیک بهره ببرید.

15- زنجبیل مصرف کنید

از جمله این است که یکی از مفیدترین مواد غذایی با طبع گرم است که باید در رژیم غذایی زمستان قرار دهید. زنجبیل طبع گرمی دارد و به گرم کردن بدن در زمستان یاری می نماید. از طرف دیگر مصرف زنجبیل می تواند به ، تسکین درد و بعلاوه سلامت بدن یاری کند.

به عنوان مهم ترین نکات تغذیه در زمستان بهتر است به صورت روزانه از و استفاده از زنجبیل تازه و در تهیه انواع غذا و نوشیدنی های خود بهره ببرید و با این کار از بروز سرماخوردگی و بیماری های عفونی جلوگیری کنید.

سوالات متداول

تغذیه مناسب در فصل زمستان چه اهمیتی دارد؟

به کار گرفتن نکات تغذیه ای در فصل زمستان می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، تأمین ویتامین های ضروری و بهبود خلق و خو در این فصل یاری کند.

در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟

در زمستان سعی کنید بیشتر از غذاهای پختنی، سالم و حاوی ویتامین های متنوع، ویتامین D و پروتئین بهره ببرید. به خاطر داشته باشید که مصرف غذاهای گرم در زمستان به خصوص برای افرادی که طبع سرد و بلغمی دارند، بسیار مفید است.

منابع: newcastleplace، health.clevelandclinic، hindustantimes، familyhealthdiary

منبع: افق کوروش

به "15 مورد از مهم ترین نکات تغذیه در زمستان در طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 مورد از مهم ترین نکات تغذیه در زمستان در طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید